Importanța exercițiilor fizice pentru sănătate

Activitatea fizică constantă îmbunătățește calitatea vieții, somnul și, pe termen lung, reduce riscul de apariție a bolilor.

Beneficiile mișcării pentru organism

Mișcarea menține sănătatea corpului
Activitatea fizică regulată îmbunătățește condiția fizică. Aceasta, la rândul ei, asigura rezistența, forța, viteza, flexibilitatea și echilibrul corpului tău. O stare fizică bună face posibilă desfășurarea activităților vieții de zi cu zi fără a resimți o senzație de oboseală excesivă.Activitatea fizică regulată ajută la:
  • Îmbunătățirea rezistenței, necesară pentru desfășurarea activităților zilnice sau din timpul liber, fără a simți că ți se taie respirația
  • Menținerea forței musculare, flexibilității, echilibrulului, coordonării și tonusului, ceea ce fac mișcările zilnice mai ușoare, ajută la prevenirea căderilor și ajută la menținerea unei independențe mai mari pe măsură ce înaintezi în vârstă.
  • Îmbunătățirea sănătății oaselor, care ajută la creșterea copiilor și la reducerea riscului de fracturi la vârstnici.
  • Creșterea rezistenței la efort, pentru a desfășura activități de zi cu zi sau de agrement fără a simți dureri musculare.
Mișcarea ajută la starea de bine
Activitatea fizică zilnică are un efect benefic asupra bunăstării și calității vieții. Poate reduce stările de anxietate și depresie. În plus, activitatea fizică are un efect direct asupra somnului prin creșterea cantității și calității acestuia.
Mișcarea previne apariția anumitor afecțiuni
Activitatea fizică zilnică are beneficii pe termen lung pentru sănătate. Reduce riscul de a dezvolta anumite afecțiuni, precum: bolile cardiovasculare, hipertensiune arterială, cancere, diabet de tip 2, osteoporoză etc. Activitatea fizică scade și riscul de supraponderalitate și obezitate. De asemenea, la adulți, ajută și la reducerea anumitor efecte asociate îmbătrânirii.Cu atâtea beneficii asupra sănătății nu ai cum să stai. Hai, fii în formă!