DificultateIntermediar

Ratatouille cu piept de pui la grătar, un preparat sănătos, delicios și colorat. Conține o varietate de legume, se prepară numaidecât și reprezintă o variantă ideală pentru masa de prânz. Această rețetă este prezentată de Cristian Borod și aprobată de dr. Anca Hâncu, Medic generalist și nutriționist.

Ratatouille cu piept de pui
Randamente4 porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră
1

Într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline se călesc ceapa și ardeii cu puțină sare. Se adaugă și 2 linguri de apă, iar când au devenit moi, se adaugă și sosul de roșii care a fost lăsat să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute. La final, se adaugă o crenguță de cimbru proaspăt și câteva frunze de busuioc.

2

Se vor tăia felii de roșii, dovlecei , zucchini și vânătă care vor fi aranjate peste sos. Este important să folosiți o tigaie sau cratiță cu mânere rezistente la cuptor. S-a stropit stropit totul cu o lingură de ulei de măsline, s-au presărat deasupra sare și piper și se pune totul la cuptor la 180°C pentru aproximativ 30 de minute.

3

Între timp, se pregătește pieptul de pui la grătar, simplu, doar cu sare și piper.

CATEGORIERetete

Ingrediente

Indicații

1

Într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline se călesc ceapa și ardeii cu puțină sare. Se adaugă și 2 linguri de apă, iar când au devenit moi, se adaugă și sosul de roșii care a fost lăsat să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute. La final, se adaugă o crenguță de cimbru proaspăt și câteva frunze de busuioc.

2

Se vor tăia felii de roșii, dovlecei , zucchini și vânătă care vor fi aranjate peste sos. Este important să folosiți o tigaie sau cratiță cu mânere rezistente la cuptor. S-a stropit stropit totul cu o lingură de ulei de măsline, s-au presărat deasupra sare și piper și se pune totul la cuptor la 180°C pentru aproximativ 30 de minute.

3

Între timp, se pregătește pieptul de pui la grătar, simplu, doar cu sare și piper.

Ratatouille cu piept de pui la grătar