Cui nu îi plac chifteluțele? Ai încercat vreodată chifteluțe de curcan cu dovlecel? Vezi mai jos rețeta!
Se toacă carnea de curcan
Se curăță dovlecelul și îl dăm pe răzătoare. Punem puțină sare peste el și îl lăsăm măcar zece minute să stea și să mai lase din zeamă.
Stoarcem prin presare cu mâinile dovlecelul pentru a mai elimina din apă. Amestecăm carnea tocată cu dovlecelul, oul bătut bine, parmezanul și pesmetul. Adaugă sare și eventual piper după gust.
Aprindem cuptorul la 180 de grade și punem hârtie de copt în tavă de la cuptor.
Luăm puțin din compoziție și formăm, cu ajutorul mâinilor, mici chifteluțe pe care apoi le aplatizăm ușor și le punem în tavă.
Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute după care scoatem și întoarcem chifteluțele pe cealaltă parte.
Se savurează cu poftă!
CATEGORIERetete
Ingrediente
Indicații
Se toacă carnea de curcan
Se curăță dovlecelul și îl dăm pe răzătoare. Punem puțină sare peste el și îl lăsăm măcar zece minute să stea și să mai lase din zeamă.
Stoarcem prin presare cu mâinile dovlecelul pentru a mai elimina din apă. Amestecăm carnea tocată cu dovlecelul, oul bătut bine, parmezanul și pesmetul. Adaugă sare și eventual piper după gust.
Aprindem cuptorul la 180 de grade și punem hârtie de copt în tavă de la cuptor.
Luăm puțin din compoziție și formăm, cu ajutorul mâinilor, mici chifteluțe pe care apoi le aplatizăm ușor și le punem în tavă.
Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute după care scoatem și întoarcem chifteluțele pe cealaltă parte.
Se savurează cu poftă!
Lasă un comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.