Opțiuni de imprimare:

Chifteluțe din curcan cu dovlecel

Randamente2 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Cui nu îi plac chifteluțele? Ai încercat vreodată chifteluțe de curcan cu dovlecel? Vezi mai jos rețeta!

chiftelute dovleac

 150 gr Curcan, fără piele
 150 gr Dovlecel de vară / Zucchini cu coajă
 20 gr Parmezan1 lingură = 6 gr
 60 gr Ou de găină
 30 gr Pesmet1 legătură = 30 gr
1

Se toacă carnea de curcan

2

Se curăță dovlecelul și îl dăm pe răzătoare. Punem puțină sare peste el și îl lăsăm măcar zece minute să stea și să mai lase din zeamă.

3

Stoarcem prin presare cu mâinile dovlecelul pentru a mai elimina din apă. Amestecăm carnea tocată cu dovlecelul, oul bătut bine, parmezanul și pesmetul. Adaugă sare și eventual piper după gust.

4

Aprindem cuptorul la 180 de grade și punem hârtie de copt în tavă de la cuptor.

5

Luăm puțin din compoziție și formăm, cu ajutorul mâinilor, mici chifteluțe pe care apoi le aplatizăm ușor și le punem în tavă.

6

Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute după care scoatem și întoarcem chifteluțele pe cealaltă parte.

7

Se savurează cu poftă!

Informații nutriționale

Mărime porție 410 gr

Porții 0

Printează